Persienner Nacka


Kontakta oss

Boka gratis hembesök

Persienner i Nacka kan ha två olika syften, det kan vara ett solskydd, vilket är det första som många tänker på. Men det kan också ha som främsta syfte att vara ett insynsskydd. Oavsett syfte så kan det i perioder vara vanligare att persiennen är nedfälld än att den har hissats upp. Då är det viktigt att man har hittat ett skydd som man är nöjd med och som inte förstör känslan i rummet som persiennen hänger i.

Olika persienner i Nacka

Persienner kan komma i många olika utföranden, den övergripande indelningen man kan göra är:

  • Mellanglaspersienner
  • Frihängande persienner

Mellanglaspersienner är, som namnet avslöjar, persienner som hänger mellan glasrutorna i ett fönster. Frihängande hänger, precis som det namnet säger, fritt. Det betyder att det monteras och hänger ner framför fönstret i rummet. Vad som passar bäst är högst individuellt beroende på omständigheter och tycke och smak. Markis & Gallerhuset Stockholm hjälper gärna till med tips och råd i valet av persienner i Nacka, så att ni får den bästa möjliga lösningen för er.

Storlek – persienner i Nacka

Storlekarna på persienner i Nacka varierar mycket, eftersom storleken följer fönstrets bredd och höjd. En persienn ska täcka hela fönstret för att vara ett bra sol- och insynsskydd. Det finns några standardmått på persienner i Nacka, men det finns också alla möjligheter att beställa en persienn som har anpassats efter fönstret i fråga. Markis & Gallerhuset Stockholm kan göra persienner som är upp till 290 cm breda och upp till 290 cm höga. Vår största persienn i Nacka mäter med andra ord 290 x 290 cm. Även på lamellerna finns det lite olika mått. Lamellernas bredd kommer i tre olika varianter och de skiljer sig lite beroende på om det är en mellanglaspersienn eller om det är den frihängande varianten.

Hantera persienner i Nacka

Hanteringen av persienner i Nacka är mycket lätt. Det handlar om att hissa upp och släppa ner persiennerna beroende på om man vill släppa in ljus eller inte, eller om man vill insynsskydda rummet eller inte. En manuell hantering av persienner i Nacka görs med en lina som både kan hissa upp och släppa ner persiennen samt även vinkla lamellerna så att önskad mängd ljus kommer in. Alternativet till manuell hantering är att automatisera persiennerna. Då kan man installera en liten motor som på kommando hissar upp och släpper ner persiennerna i Nacka. Till motorn kan man även koppla en fjärrkontroll så att man kan hantera persiennerna på håll. Välkommen att kontakta Markis & Gallerhuset Stockholm för att hitta den bästa lösningen för er.

Vårt arbetsätt


1. Rådgivning

Kostnadsfri rådgivning på plats hos er


2. Offertförslag

Efter rådgivning skickar vi ett offertförslag på arbetet.


3. Accept & Ordererkännande

Accept och vi fastställer ordern av önskade tyg & färger.


4. Installation

2-3 veckor efter ordererkännande. Vi bokar in tid med er som kund.

Leverantörer

Så tycker våra kunder