Persienner Haninge


Kontakta oss

Gratis hembesök

Markis & Gallerhuset Stockholm är experter på solskydd av olika slag. Utomhus är det vanligt att sätta upp olika typer av markiser och inomhus är ett vanligt solskydd persienner. Vi har ett stort utbud av både markiser och persienner i Haninge. Hos oss får du personlig och professionell hjälp i valet av solskydd. Vi gör gärna hembesök för att hjälpa dig på bästa sätt.

Två varianter av persienner

Markis & Gallerhuset Stockholm erbjuder både frihängande persienner och de som kallas mellanglaspersienner. De frihängande persiennerna är sådana som monteras på insidan av ett fönster och mellanglaspersienner monteras precis som det låter mellan glasen i ett fönster. Frihängande går med andra ord att ta på medan mellanglaspersiennerna inte går att ta på eftersom de sitter skyddade mellan glasen. Beroende på hur boendesituationen ser ut, om det finns barn i hushållet och vad man rent estetiskt tycker om kan den ena eller andra varianten av persienner passa bäst.

Manövrera persienner

När man pratar om att manövrera en persienn handlar det om att fälla ner den eller hissa upp den, och om att justera lamellerna. Beroende på hur lamellerna är vinklade så släpps det in olika mängd solljus. Mängden solljus som släpps in påverkar också temperaturen inomhus. Man kan antingen välja att manövrera persienner i Haninge manuellt, det vill säga med en lina, eller så kan man montera in en liten motor som kan sköta manövreringen av persiennerna. Antingen använder man knappar för att hissa upp och ner persiennen eller så kopplar man in en fjärrkontroll som kan styra persiennerna, både vad det gäller att hissa upp och ner persiennerna såväl som att vinkla lamellerna.

Storlek på persienner i Haninge

Persienner i Haninge kan skräddarsys för att passa de fönster som de ska monteras vid. Maxbredden för en persienn är 290 cm och maxhöjden är densamma, det vill säga att den största persiennen som vi på Markis & Gallerhuset Stockholm kan få fram är 290 x 290 cm. Lamellerna kommer också i olika bredder och alternativen skiljer lite mellan frihängande och mellanglaspersienner.

Alternativ till persienner i Haninge

Det finns så klart alternativ till persienner både i form av solskydd och insynsskydd. Ett alternativ är lamellgardiner som är precis som det låter, lameller som hänger som en gardin framför fönstret. Det är med andra ord möjligt att vinkla även denna typ av solskydd för att bestämma hur mycket ljus som ska komma in, men det görs på andra ledden jämfört med persienner. Markis & Gallerhuset Stockholm har självklart alternativ till persienner i Haninge. Kontakta oss för att hitta rätt lösning för dig.

Vårt arbetsätt


1. Rådgivning

Kostnadsfri rådgivning på plats hos er


2. Offertförslag

Efter rådgivning skickar vi ett offertförslag på arbetet.


3. Accept & Ordererkännande

Accept och vi fastställer ordern av önskade tyg & färger.


4. Installation

2-3 veckor efter ordererkännande. Vi bokar in tid med er som kund.

Leverantörer

Så tycker våra kunder