Persienner Huddinge


Kontakta oss

Boka gratis hembesök

Söker du sol- och insynsskydd i Huddinge? Markis & Gallerhuset Stockholm har ett stort utbud av solskydd för inomhusbruk. Alternativ för solskydd inomhus är:

  • Persienner
  • Lamellgardiner
  • Rullgardiner
  • Plisségardiner

Den mest populära varianten av sol- och insynsskydd är persienner.

Olika typer av persienner i Huddinge

Det finns olika typer av persienner i Huddinge. Några varianter är frihängande persienner och persienner som sitter mellan glasrutorna i ett fönster. Det hörs på namnen vad de olika typerna av persienner har för utmärkande drag. De frihängande monteras fritt framför ett fönster och mellanglaspersienner sitter bakom glasrutan och går inte att ta på till skillnad från den frihängande varianten. Den bästa lösningen kan se olika ut beroende på hur fönstret är utformat, ens boendesituation och vad man har för önskemål vad det gäller persiennen.

Hissa upp och ner persienner i Huddinge

Man kan hissa upp och ner persienner genom att dra i en lina. Det är det manuella alternativet, då finns också ofta en pinne monterad som man kan vinkla lamellerna med. Det automatiska alternativet för att hissa upp och ner persienner i Huddinge installeras med en liten motor och då kan även en fjärrkontroll kopplas in för att hantera persiennen. Genom fjärrkontrollen kan man också vinkla lamellerna för att få önskad mängd solljus i rummet där persiennen är monterad.

Bredd och höjd på persienner i Huddinge

Bredd och höjd på en persienn i Huddinge beror så klart helt på hur stort fönstret är. För att fylla sin funktion måste persiennen täcka hela fönstret. Självklart finns det några standardmått för persienner baserat på de vanligaste fönstren, men det går också att specialbeställa persienner i Huddinge som är anpassade efter lite mer annorlunda mått på fönster. Maximal bredd på en persienn från Markis & Gallerhuset Stockholm är 290 cm. Samma mått gäller för höjden och den största persiennen vi kan leverera i Huddinge är med andra ord 290 x 290 cm stor.

Finns det alternativ till persienner i Huddinge?

Självklart finns det andra typer av sol- och insynsskydd som man kan montera inomhus. Det ena alternativet är lamellgardiner som är exakt vad det låter som. Det är lameller, som även persienner är uppbyggda av, som hänger på andra ledden jämfört med de lameller som finns i en persienn. Ett annat alternativ till persienner i Huddinge är en vanlig rullgardin. Allt beror på vad man har för önskemål och syfte med sol- och insynsskyddet. Hör av dig till oss så hjälper vi dig gärna med att hitta rätt sorts skydd till dina fönster!

Vårt arbetsätt


1. Rådgivning

Kostnadsfri rådgivning på plats hos er


2. Offertförslag

Efter rådgivning skickar vi ett offertförslag på arbetet.


3. Accept & Ordererkännande

Accept och vi fastställer ordern av önskade tyg & färger.


4. Installation

2-3 veckor efter ordererkännande. Vi bokar in tid med er som kund.

Leverantörer

Så tycker våra kunder